събота, 22 януари 2011 г.

The Painted Veil

В ето тази публикация ви обещах да пиша за филма вдъхновил ме да ви споделя тази песен. И ето сега си спазвам обещанието. Както личи от заглавието ще споделя мнението си за филма „Цветният воал”. Заснет по романа със същото заглавие на Съмърсет Моам. Не съм чела книгата и не мога да кажа до колко филмът следва историята в нея, но още като го гледах за първи път си бях обещала да я прочете и май е крайно време да спазя обещанието си.

Хм откъде да започна, да кажем от актьорите. Невероятно добре събран актьорски състав. Главната мъжка роля се играе от един от любимите ми актьори Едуард Нортън. Много силна и добра роля в този филм, а и във всички, в които съм го гледала до сега. Женската роля е поверена на Наоми Уотс, след като Никол Кидман я отказва и слава богу така и не можах да се науча да я харесвам и със сигурност нямаше да е толкова сполучлив филмът с нейно участие. Според моето скромно мнение, много добър филм за Наоми. Освен тях участват и Лив Шрайбър, Тоби Джоунс, Даяна Риг и други.

Кити (Уотс) е момиче наслаждаващо се на живота без желание за женитба, нещо което нейните родители не могат да приемат. В този момент се появява д-р Уолтър Фейн (Нортън), който от мига, в който я зърва се влюбва в нея. Под натиска на родителите си тя се жени за него и скоро след това заминават за Китай, където той работи в местна болница. Отегчена от живота си в Китай и връзката със съпруга и , Кити започва да се среща с британския посланик Таунсенд (Шрайбър), скоро всичко се разбира и той я изоставя, а мъжът и силно огорчен решава да заминат за далечно китайско село, в което има епидемия от холера. На това далечно място двамата преоткриват на ново какво значат един за друг, но за съжаление това става прекалено късно…

Трейлър:

Интересна версия на френската песничка с кадри от филма:

Приятно гледане!

Няма коментари: