неделя, 16 януари 2011 г.

Шарлота с ябълки

На тази вкусна рецепта и се каня от около един месец. Открих я тук, но тъй като леко промених съставките като изключих лимонената кора, ваниловата захар, орехите, и т.н. от допълнителните продукти и вмъкнах канелена захар, защото смятам, че си върви доста с ябълките, реших да и променя леко името. :)

Продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
3 с.л. майонеза
1 ч.ч. брашно
канелена захар
2-3 ябълки

Приготвяне:
Първо се счупват яйцата и внимателно се отделят белтъците от жълтъците. След това 4-те жълтъка се разбиват добре със захарта и към тях се прибавят майонезата, брашното и канелената захар. Този път хубаво се разбива сместа с миксер.
Отделно с миксера се разбиват 4-те белтъка на твърд сняг, след което внимателно, с шпатула ги смесвате с тестото, като разбърквате отдолу нагоре, за да не спаднат белтъците.
Намазва се формата с олио (маргарин, масло) и се посипва с брашно. Нарязват се, а в моя случай и обелват, ябълките на тънки резенчета и с тях се покрива дъното на формата. Отгоре се излива тестото и се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна, за около 30 - 40 мин.
След като извадите шарлотата и се поохлади леко, поръсвате с пудра захар.

Извинявам се за кофти снимката, но с телефонче толкоз. :)


Много лесна и в същото време изключително вкусна рецепта. Пробвайте и ще се убедите.

Няма коментари: