събота, 22 октомври 2016 г.

Лесен кекс с кондензирано мляко / Easy cake with condensed milk

   Отдавна не съм поствала нова рецепта въпреки, че доста често напоследък правя нещо ново в къщи покрай безработицата ми :) За това днес ще ви споделя тази рецепта за бърз и лесен кекс с кондензирано мляко, която е адаптирана и леко променена от дадената тук

    Продукти:
  • 350 мл кондензирано мляко (имах от това на Лидъл, което всъщност не е подсладено)
  • около 1 ч.ч. захар (аз ползвах тръстикова, по желание може да се сложи и повече зависи колко сладко обичате)
  • 4 яйца
  • 2-3 с.л. олио (аз лично ползвам зехтин)
  • 1 ч.л. канела
  • 120 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • около 1 ч.ч. захаросани цитрусови плодове
   Приготвяне:
      Разбиват се хубаво с миксер кондензираното мляко и захарта  (аз го правя на ръка, тъй като не обичам излишното ползване на уреди :) След което се прибавят едно по едно яйцата и хубаво се хомогензира. След това последователно се прибавят олиото, брашното, канелата и бакпулвера, когато всичко е хубаво разбъркано се слагат захаросаните плодове. Сместа се поставя в добре намазнена с масло и поръсена с брашно форма за кекс и се пече на 180 °С за 20 - 25 минути.
      Когато е малко по изстинал кекса се поръсва обилно с пудра захар.




I have not posted new recipe for long ago. So today I will share with you this recipe for a quick and easy cake with condensed milk, which is adapted and slightly modified by the given here.

 Products:

  • 350 ml condensed milk (I used one, which actually is not sweetened) 
  • about 1 cup sugar (I used the cane sugar, you can put more sugar depending on how sweet you love)
  • 4 eggs
  • 2-3 tablespoons oil (I personally use olive oil)
  • 1 tsp cinnamon
  • 120 g flour
  • 1 packet of baking powder
  • about 1 cup candied citrus

 Preparation:   
     Mix well the condensed milk and sugar with mixer (I do it by hand because I don't like to used additional devices ;) Then add the eggs one by one and stir well. After then add successively oil, flour, cinnamon and baking powder when everything is mixed well, put in the mixture candied fruit. 
       Place the mixture in a well-greased with butter and sprinkled with flour cake pan. Bake at 180 ° C for 20-25 minutes.

      When the cake is slightly cooled, sprinkle generously with powdered sugar.

Няма коментари: