неделя, 10 април 2016 г.

Tea time или чайовете, които харесвам част 1

   Кафе никога не съм обичала, а и не ми понася. Ефектът му върху мен е точно обратно на това, което би трябвало да е вместо да ме събуди, ме приспива, а понякога ме е водило до такова сърцебиене, че чак ще ми изхвръкне сърцето.. ;) Иначе много обичам аромата му и да ми мирише на кафе :)
   За разлика от него обаче чайовете под всякакъв вариант обожавам, събуждат ме, дават ми енергия или лекуват в зависимост от вида. Постоянно купувам и трудно се спирам като видя нови видове. Предпочитам черния чай пред зеления, най вече заради по-голямото съдържание на кофеин и освежаващото му действие рано сутрин. И разбира се обожавам "отварите" от билки, които ние в България за по-лесно също наричаме чай. От малка ходех с баща ми по горите и поляните да събираме билки, които след това сушехме на балкона и правихме на вкусен и ароматен чай. Сега все още ходя много по планите, те са единственото място на което мога да си почина истински, но не бера билки :(
     Днес ще ви разкажа за четири от чайовете, които харесвам. :)   Ще започна първо с по-билковите: 


   Cleansing DETOX a pleasant and balanced herbal blend, Ahmad tea London - 20 пакетчета. Съдържа следните съставки: по 14 % копър и мента, по 13 % брезови листа и розмарин, по 11 % корен и листа на глухарче, по 10 % коприва и джинджифил и 4 % листа от сладка къпина. 
     Изключително приятен чай, в който най-вече като аромат и вкус се усеща джинджифила, но не неприятно и остро, а много балансирано. Успокоява много корема при подуване, тежест или болка. Имайте в предвид, че аз пия всички чайове без, какъвто и да е подсладител. Обичам да усещам оригиналния вкус на съставките. 

    Pure Peppermint Leaves, Dilmah, опакована в Полша, произход Шри Ланка - 20 пакетчета. Съдържанието е само и единствено листа от мента с много силен аромат и вкус. Обожавам ментата и като аромат, и като вкус и като действие, и никога в къщи не оставаме без него. Много добре действа вечер преди сън за успокоение, също така и при болки и подуване на корема, а също и при грип и болки в гърлото с лъжичка мед (единствената ситуация, когато слагам подсладител в чая е, когато съм болна).

    А сега дойде ред и на двата черни чая от първата снимка: 


    Fruit Garden, Pickwick, Холандия - 20 пакетчета. Съдържа: черен чай, аромати и парченца плодове (боровинки, къпини, малини и ягоди). Много приятен и балансиран черен чай. Сутрин със закуската много добре върви :), сладичък е заради плодовете и в същия момент доста добре събужда заради кофеина от черния чай.

     Black tea, Black Forest, STASH, USA - 18 пакетчета. 100 % натурални съставки: черен чай, какови черупки, хибискус, шоколадов вкус, екстракт от ванилия и аромат на череша. Много по-силен черен чай е от по гореспоменатия, вкусът също е сладникъв, по скоро се усеща черешата пред другите съставки. Сутрин действа много ободряващо и същевременно носи невероятна наслада и успокоение. Чаойвете на Stash си поръчвам от iHerb  тъй като само там има вкусовете, които харесвам, тук се внасят някой от видовете, но за съжаление по-обикновените и неинтригуващи. 

   Малко, по-малко ще ви представям и останалите от колекцията ;) Дано да ви е харесала информацията и да съм ви заинтригувала да пробвате и някой нов вкус или марка.
  

Няма коментари: