вторник, 15 март 2011 г.

Работа...

Ха най-накрая дойде и този момент. Нервите ми да не издържат и да тегля една на скапаната докторантура, в която търсят хора само да мълчат и да вършат каквато и да е друга работа, но не и това, което трябва. А пък не дай си боже да си от тези като мен дето не мълчат и не могат да приемат да ги командват хора, които по никакъв начин не ги превъзхождат, а са стигнали до сегашното си положение единствено с приятели и бълъци, които да им вършат работата, спукана ти е работата. Та тъй де след поредният безсмислен спор с още по-безсмислен и безмозъчен човек, си казах край.

И сега на борсата :) уф дано се намери нещо бързо за да избягам възможно най-бързо от това отвратително място с тези невероятно задръстени хора. Стискайте палци. :)

И един съвет от мен ако искате да кандидаствате докторантура някъде, първо си проучете много, ама наистина много добре човека, при който отивате, защото свестните хора по университетите се броят на пръсти. А използвачите и тези, които не стават за нищо за съжаление са масово явление. :(

Поздрав с една хубава и позабравена песничка:

2 коментара:

Деси каза...

При мен нещата се развиха по сходен сценарий още преди завършването на магистратурата. Което сложи край на желанието ми да се развивам в съответната обаст и мислите ми за докторантура. Днес си казвам, че сигурно се е случило за добро. Но е тъжно и жалко, като се замислиш, че една голяма част от т. нар. ни "интелектуалци" са изключително дребнави, некадърни и с политически/ роднински/ имотно подплатени гърбове - елитът на "нацията" наистина.

И въпреки това - отказвам да си мълча :) Стискам палци :)

vasi каза...

Ами честно да ти кажа сигурно е било за добро, защото поне си си спестила много нерви изхабени по такива хора. А наистина интелигентните и свестни хора по университетите се броят на пръсти. И се радвам, че днес видях и хора от този вид, което ми беше поне моралната подкрепа, че все пак има и хора, които ценят работата ти. Жалко, че това обаче обикновено не са хората, на които толкова много си дал.
И аз няма да спра да говоря ;)
Благодаря ти за подкрепата!
Поздрави!